Noves formes de casar-se en plena pandèmia

Com a éssers humans que som, ens agrada molt socialitzar, celebrar i divertir-nos en bona companyia, amb un bon àpat i amb molta emoció. Per això, en moments difícils és quan més creatius ens posem, creant noves formes de celebrar, i seguint sentint emocions junt amb les persones que més ens importen.

Amb la crisi del coronavirus han sorgit noves formes de casar-se (perquè cap virus ens traurà les ganes de festa, i l’amor que sentim per la nostra parella!) molt originals, úniques i especials. Voleu saber quines? Som-hi doncs!

1. Casaments per “capítols”

Hi ha moltes parelles que han optat per celebrar el seu gran dia dividit en diferents dies (o capítols):

Primera part (o capítol) del casament: la mini-cerimònia o “Minimonia”

Una “Minimonia” és una petita festa a casa per celebrar el que hauria estat “el gran dia”, i commemorar la data de casament original.

Hi ha algunes parelles que decideixen mantenir la data de l’ajuntament o del registre civil, oficialitzant legalment, i pràcticament en solitari, el matrimoni aquell mateix dia, a l’espera de fer la gran festa més endavant.

Un cop oficialitzen el casament, aquestes realitzen una petita festa a casa, convocant a tots els convidats -o a una part d’ells- a través d’Internet, per celebrar-ho des de la distància. Aquesta “minimonia” seria com una preboda, a l’espera de poder celebrar-ho més endavant tal com s’havia planejat en un bon inici.

Segona part (o capítol) del casament: la celebració posposada

Aquesta part és la que totes les parelles que han optat per aquesta opció estan esperant. Es tracta del moment en que per fi podran celebrar amb tota la seva família i amics el seu enllaç. En aquest cas, es pot tornar a fer una cerimònia (fictícia), per commemorar l’enllaç, i tot seguit, el banquet i la celebració. Es tracta, doncs, del dia del casament, però sense la part legal

Si sou d’aquells nuvis que no voleu posposar la part més legal del vostre casament, aquesta és la vostra millor opció. Més endavant, podreu celebrar el vostre enllaç com cal!

2. Casaments fragmentats per grups

Per lluitar contra les limitacions d’aforament, ha aparegut la idea de dividir el casament per parts i convidats, és a dir:

Primera part: cerimònia i còctel posterior. Aquesta part estarà reservada per a la família. Els amics podran veure aquesta part del casament per mitjans digitals, i des de casa.

Segona part: banquet i ball. Aquesta part estarà reservada per als amics, pel que els assistent a la primera part hauran de marxar. No obstant, igual que en el cas anterior, podran ser partícips del banquet i del ball per mitjans digitals, pel que podrien veure el primer ball dels nuvis telemàticament.

Per tant, estem davant d’una opció que permet celebrar un casament tradicional, però fragmentant els convidats per torns.

Per aquelles parelles en que la llista de convidats és llarga, aquesta alternativa és una molt bona opció.

3. Microweddings

Tal com s’interpreta del nom, les  microweddings són casaments amb un número de convidats més reduït (entre 30-50 convidats), habitualment amb els familiars i amics més propers.

Per a aquelles parelles que han optat per aquesta opció, reduint la llista de convidats, poden retransmetre tot l’esdeveniment de forma virtual, per a la resta de convidats que han quedat exclosos de la llista.

Aquests 3 models de celebracions són aptes per als casaments més propers, mentre no hi hagi canvis en la legislació vigent, relacionada amb el covid-19. En qualsevol cas, recordeu revisar la normativa que s’aplica a la vostra zona, per no incomplir la llei.

Per part nostra, estem desitjant tornar a la normalitat, i poder celebrar saraus sense restriccions a la vista. Cada cop falta menys per retrobar-nos, i celebrar tots junts les petites grans coses que ens regala la vida.

ÀNIMS PARELLES, HO ACONSEGUIREM!