Esdeveniments particulars: 4 punts fonamentals a tenir en compte

Un esdeveniment particular és un acte que es realitza a escala personal, i que serveix per reunir a persones del nostre entorn més pròxim per celebrar algun succés important. Podríem posar com a exemples un casament, una festa d’aniversari, un baby shower, entre d’altres.

Generalment, en ser actes particulars, sovint pensem que l’organització d’aquests és senzilla, i que podrem afrontar-la sense problemes. Tot i això, quan ens hi posem, acostumem a deixar-nos detalls importants per última hora, o fins i tot, els oblidem. Per això, a continuació detallarem les 4 coses més importants a tenir en compte a l’hora de preparar un esdeveniment particular:

La data i l’hora

És primordial prendre’s un temps per decidir quin dia i hora seran els adequats. Aquest primer punt és el més important, ja que és el que acabarà definint quin tipus d’esdeveniment s’organitza.

Algunes coses a tenir en compte són, per exemple, si es realitza entre setmana o durant el cap de setmana (factor que influirà en el número d’assistents a l’acte), o si es fa un dia festiu o amb algun acte important (com per exemple, una final de futbol, o per Sant Joan).

Així mateix, l’elecció de la data i de l’hora també determinarà el temps que tenim per organitzar tot l’acte, de manera que hem de calcular quant temps ens pot ocupar l’organització de l’esdeveniment.

Per últim, la data i hora de l’esdeveniment també han de tenir en compte la climatologia de l’estació en què es decideixi fer l’esdeveniment. Per exemple, els casaments que es fan a l’exterior s’acostumen a fer a la primavera i/o estiu, per evitar dies freds i molt plujosos.

Pressupost

Un cop tenim escollit el dia i l’hora, haurem de decidir el pressupost que volem gastar o disposem per organitzar aquest esdeveniment. A partir d’un pressupost general, podrem ser capaços de treure partides per diferents coses, i podrem ajustar-nos a un preu, sense por a passar-nos.

El pressupost també és determinant per fer un tipus d’esdeveniment o un altre. Per això, és important haver pensat molt bé quin estil d’acte volem fer, si ens el podem permetre, i quan el podem fer, just abans de decidir què ens hi volem gastar.

Recinte

El pressupost, l’estil de l’esdeveniment i l’elecció del dia i hora ens portaran fins al moment d’escollir un recinte. És important gestionar l’elecció i la reserva del lloc amb molta antelació, així ens assegurarem la data, i no ens trobarem sorpreses d’última hora. Una elecció del lloc amb temps i ben pensada ens garanteix un desenvolupament de l’esdeveniment còmode i divertit.

L’àpat

Tan bon punt tinguem el recinte escollit, s’ha de fer l’elecció del càtering o del menú que es vol oferir. En aquest cas, també és important decidir-ho amb força temps de marge, ja que això ens permetrà fer una elecció meditada, i ajustada a les nostres necessitats. També, els proveïdors tindran més dates disponibles, i serà més fàcil trobar el servei adequat.

Captura de pantalla 2019-09-27 a les 15.03.40

Fer la gestió d’aquests 4 punts no sempre és fàcil, i sovint requereix temps, paciència i molt de tracte amb molts proveïdors.

A Saraus ens encarreguem de treure’t tota aquesta gestió de sobre, fent que l’organització de l’esdeveniment sigui divertida i especial per a tu, oblidant-te de les parts més feixugues del procés (la minuta de l’acte, els tractes amb els proveïdors, els plans B i els imprevistos d’última hora). Amb nosaltres, gaudiràs des d’abans del dia, i fins més enllà, un cop s’hagi acabat. Som garantia de tranquil·litat, proximitat i confiançaInforma-te’n!