Quin és el protocol de la taula presidencial d’un casament?

A l’últim post, us vam parlar del protocol a l’hora de seure durant la cerimònia. Seguint amb aquesta temàtica, aquest cop us fem cinc cèntims del protocol a seguir per organitzar la taula presidencial durant el banquet.

Independentment del tipus de taula que escolliu (rodona, quadrada, o presidencial), si voleu organitzar les taules seguint “la tradició”, la taula presidencial l’heu d’integrar els nuvis i els vostres pares, alternant home i dona:

  • La núvia estarà a la dreta el nuvi i, al seu costat, el seu pare i la seva mare, respectivament.
  • El nuvi, seurà a l’esquerra de la núvia, i tindrà al seu costat a la seva mare i, finalment, el seu pare.

Si seguiu aquesta col·locació doncs, vosaltres, els nuvis, quedareu al centre, amb la núvia i els seus pares ocupant la dreta, i el nuvi i els seus pares a l’esquerra.

A partir d’aquesta taula es col·loquen les de la resta de convidats, sempre de prop a lluny segons el grau de proximitat amb els nuvis (per exemple, primer aniria la dels germans, després la dels tiets, cosins, etc.).

Com sempre però, més enllà d’aquestes normes, avui dia molts nuvis prefereixen decidir ells com volen que siguin les coses en cada moment, pel que cada vegada és més freqüent veure taules presidencials compartides també amb avis, germans,… o veure taules en les que només hi són només els nuvis.

I vosaltres, preferiu seguir el protocol oficial, o preferiu un mètode més original? 😊