Reputació digital: perquè és important fer-ne una bona gestió?

“Actualment és important diferenciar i gestionar tant la reputació offline com la reputació digital.”

La reputació és l’opinió que la resta de persones tenen sobre nosaltres. Aquest terme, en un altre context, també se sol dir “prestigi”, i per norma general, és allò que la resta de persones diuen sobre nosaltres quan no hi som davant.

Cada persona té una reputació, independentment de si aquesta es té en un entorn en línia o offline. Fa uns anys, les empreses i persones només ens havíem de preocupar de gestionar la nostra reputació offline, però actualment, amb l’auge de les xarxes socials, és important fer una gestió de la nostra reputació tant a fora de les xarxes com a dins. Això és així perquè abans no existien els mitjans digitals que permetien el canvi d’opinions entre els usuaris, però ara sí, i per això és important analitzar la nostra reputació des dels dos àmbits, i fer-ne una gestió acurada, segons cada cas.

Avui dia és important que les empreses treballin i vigilin la seva reputació online, ja que un comentari negatiu d’un client descontent podria fer perillar tota la feina feta durant anys, desencadenant una crisi interna a l’empresa molt profunda.

Què podem fer nosaltres, Saraus, per la teva empresa?

Des de Saraus podem ajudar-te en:

  • Fer un anàlisi de l’estat de la teva reputació online, i en funció del resultat, realitzar-te un pla de gestió de la teva reputació, perquè puguis desenvolupar-lo tu mateix/a. Analitzarem què diu la xarxa de tu, i de la teva competència, i mirarem si has tingut algun entrebanc social no detectat. Escoltarem, preguntarem i executarem, per tal de fer créixer la teva reputació.
  • També, podem realitzar-te un pla de crisis, per si mai has de gestionar alguna crisi online, i no saps com enfrontar-la.
  • Podem analitzar els resultats de l’execució del pla de gestió de la teva reputació, mirar si vas per bon camí, i realitzar modificacions, si s’escau.
  • Podem fer-te una gestió integral de la teva reputació, executant nosaltres mateixos el pla, i fent reunions periòdiques per mostrar-te els resultats.

Per més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres. T’esperem!